SEO-analys!
Vi gör en bedömning av dina chanser att nå toppen på olika sökord och tar sedan fram en handlingsplan. Du kan därefter välja att implementera strategin på egen hand, eller ta hjälp av oss.
Från 3 900 kr + moms


Utbildningar
Just nu erbjuder vi endast online-utbildningar. Kontakta oss för mer information. 

ARTICLE
325
b9a1613bfd1491fe3cbf265dcd3e8396
Tillbaka

City Network & Loopia går ihop - så påverkas du

Företaget City Cites, också känt som City Network, har slagits samman med Loopia. Det här är ett avtal mellan dem och inget som vi på Smode har kontroll över. De flesta av våra kunder kommer inte att behöva göra några uppdateringar på grund av det. Du behöver dock kolla upp om du påverkas, och på vilket sätt.

De flesta hemsidor flyttas automatiskt

Flytten från City Cites till Loopia pågår som bäst och vi har blivit informerade om att de flesta hemsidor, domäner och DNS:er kommer att kunna flyttas per automatik. Många av våra kunder har sina hemsidor på Smodes servrar och dessa hemsidor kommer inte att behöva flyttas alls.

Åtgärder krävs i vissa fall

Det finns en del av er som kommer att behöva manuella uppdateringar. Du kan behöva justera DNS-inställningar manuellt ifall du

  • har din domän eller namnservrar hos en annan leverantör än City Sites eller Loopia.

Kontrollera din domän

Här kan du själv kontrollera dina uppgifter:Viktigt att uppdatera

Det är viktigt att uppdatera DNS-inställningar vid behov, annars kan vissa saker sluta fungera. Detta gäller bland annat

  • åtkomst till hemsidan.
  • åtkomst till eventuell e-post som är kopplad till domänen.

Ny inloggning via Loopia

Ni som i dag har egna konton hos City Cites kommer efter flytten att logga in via Loopias kontrollpanel. Information om detta kommer Loopia att skicka ut direkt till er senare.

Nya lösenord

Du kan behöva nytt lösenord till dina mejlkonton efter flytten för att lägga in i din e-postklient.


Inskränkningar under flyttperioden

Sedan 8 januari 2018 kan vi på Smode inte längre göra några ändringar i kontrollpanelen för era domäner. Detta gäller tills det att flytten är genomförd. Ändringar i kontrollpanelen inkluderar bland annat DNS och e-post. Allting som gäller era hemsidor i form av innehåll och utseende kommer däremot att gå att uppdatera som vanligt.

Mejlen kan tillfälligt påverkas under själva flytten så att du inte kan mejla ut mejl.

Håll utkik efter information i mejlen

Vi på Smode kommer att uppdatera er med mer information allteftersom vi får mer information från Loopia. De kommer även att meddela er som är domänägare vilka domäner som eventuellt behöver manuell uppdatering. Vi uppmanar er därför att vara extra uppmärksamma på meddelanden från Loopia eller City Cites i er inkorg.

Kontakta Smode om du är osäker

Om du är osäker på var dina domäner är registrerade kan vi på Smode hjälpa dig att ta reda på detta. Vi kan även uppdatera dina DNS-inställningar vid behov.


 

Matilda Enqvist

0171 - 510 50

Support

0171 - 510 50


Kunduppgifter
Jag godkänner att denna information får hanteras av Smode Webbyrå enligt deras integritetspolicy
 
Skicka
51