SEO-analys!
Vi gör en bedömning av dina chanser att nå toppen på olika sökord och tar sedan fram en handlingsplan. Du kan därefter välja att implementera strategin på egen hand, eller ta hjälp av oss.
Från 3 900 kr + moms


Utbildningar
Just nu erbjuder vi endast online-utbildningar. Kontakta oss för mer information. 

Hackad hemsida

- så undviker du det

Vad göra vid hackad hemsida?

Har din hemsida blivit hackad? Lugn, grips inte av panik. En hackad hemsida är besvärligt men går att åtgärda - kontakta oss direkt om du misstänker intrång. Antalet intrångsförsök har ökat drastiskt de senaste åren och kräver idag mer resurser än tidigare. För att undvika problem är det viktigt att arbeta förebyggande.

Vadå "hackad hemsida"?

Det är inte alltid så lätt att upptäcka att hemsidan faktiskt har utsatts för en attack. Det kan handla om dolda länkar till andra hemsidor för att fuska till sig bättre platser på Google. Det kan vara virussmittade filer, eller mejl som skickas från din mejladress. Andra gånger är det väldigt tydligt att hemsidan är hackad, som när din startsida har bytts ut eller skickar dig till en annan hemsida. Vanligt är också att texterna i Googles träfflista förvanskats.

Vem hackar, och varför?

Att bli utsatt för en attack kan kännas obehagligt men är sällan något du behöver ta personligt. Oftast utförs attacken automatiskt av en dator som scannar av tusentals andra webbplatser och slår till när den hittar ett säkerhetshål. De som hackar gör ofta detta för att sabotera, men inte alltid. Det kan också handla om att vinna fördelar i form av bättre rankning i sökmotorerna eller mer trafik till den egna hemsidan. Utbytt innehåll kan vara ett sätt att visa att "jag var här, jag lyckades ta mig in."

Hjälp, min hemsida är hackad!

Vårt bästa råd till dig, om du misstänker att du blivit utsatt för intrång, är att du behåller ditt lugn, skriver ner dina observationer och kontaktar oss på Smode så snart som möjligt. Intrång är särskilt vanligt på WordPress-sajter men alla system kan utsättas för en attack. Intrångsförsöken har blivit allt vanligare med tiden och även en hemsida från Smode kan få problem som behöver åtgärdas.

Hur kan jag arbeta förebyggande?

Du som har en WordPress-hemsida behöver se till att alltid hålla ditt cms, tillägg och tema uppdaterade till den senaste versionen. Se också till att du har backup på hemsidan, brandvägg och ett bra webbhotell. Du som har en Smode-sajt bör använda ett säkert lösenord och något annat användarnamn än "admin". Du kan också välja till ett säkerhetspaket för ännu bättre skydd.

Säkerhetspaket från Smode

Smode har i 10 års tid utvecklat webblösningar till ett av världens största finansbolag och har därigenom specialiserat sig på webbsäkerhet. Med anledning av de ökade attackerna mot webbplatser i Sverige och utomlands erbjuder vi nu ett par olika säkerhetspaket för att skydda dig ytterligare mot intrång. Att åtgärda intrång som sker utanför Smodes kontroll (av tredje part) kräver extra resurser och verktyg som inte ingår i den ordinarie förvaltningen av din webbplats.

Kontakta oss om hackad hemsida eller våra säkerhetspaket

Matilda Enqvist

0171 - 510 50

Support

0171 - 510 50


Kunduppgifter
Jag godkänner att denna information får hanteras av Smode Webbyrå enligt deras integritetspolicy
 
Skicka
816
807
933