SEO-analys!
Vi gör en bedömning av dina chanser att nå toppen på olika sökord och tar sedan fram en handlingsplan. Du kan därefter välja att implementera strategin på egen hand, eller ta hjälp av oss.
Från 3 900 kr + moms


Utbildningar
Just nu erbjuder vi endast online-utbildningar. Kontakta oss för mer information. 

ARTICLE
313
496ec03639d42afbc2df7e340aa862ec
Tillbaka

Se upp för gratiserbjudanden, guld och gröna skogar

Som företagare har du säkert också fått några av alla dessa gratiserbjudanden via mejlen, eller telefonsamtal från säljare som lovar dig guld och gröna skogar. Ofta går de ut med varningar om att din hemsida inte längre duger. Men vad är sant? Smode har tittat närmare på fenomenet.

Påflugna telefonsäljare skapar oro

Vi får en del mejl från kunder som känner sig oroliga efter att ha blivit kontaktade av säljare från andra företag som påpekar att deras hemsidor på ett eller annat sätt inte är bra. Vi gör det själva ibland, i syfte att garantera att du ska få en möjlighet att förbättra eller modernisera din hemsida. Som kund hos Smode vet du att du alltid har möjlighet att beställa uppfräschning, bättre Google-optimering, hjälp med texter eller annat. Det är inga konstigheter, men du måste själv bestämma när du känner att det är dags.

Om du får ett sådant här samtal är det bra om du kontaktar oss så vi kan kolla om kritiken stämmer. Ett är säkert: du kommer inte att förlora tusentals kunder i morgon för att din hemsida kanske inte är mobilanpassad eller sökmotoroptimerad. Och stämmer det ens? En av våra kunder fick höra att deras hemsida inte var anpassad till mobiltelefoner. Googles verktyg sa dock något helt annat:


Grattis! Hemsidan är mobilvänlig!


Gratiskonsultation, gratis-SEO, gratissupport - därför är det inte trovärdigt

Om din tandläkare skulle erbjuda fri tandvård skulle du förstå direkt att det måste handla om ett abonnemang av något slag. Hemsidor finansieras inte heller med skattemedel och därmed är det inte troligt att allting är gratis på riktigt. Det är inte en maskin som skriver texter, optimerar, programmerar eller designar. Alltså är det människor som i slutändan måste ta betalt för sitt arbete.

I vissa fall sitter det utvecklare i låglöneländer, vilket kan dra ner på kostnaderna. Det kan också handla om skolungdom som drygar ut månadspengen. Men oavsett vilket jobbar ingen gratis. Gratis är alltså en fälla.

Gratis SEO-analys via en sökruta - att ta med en nypa salt

Ibland finns möjligheten att skriva in sin hemsidesadress i en sökruta, trycka på knappen och få en gratis analys över hur du ligger till på Google. Resultatet kan vara en lista med sökord som tagits fram automatiskt. Ibland kan man på så vis få tips på sökord där man absolut borde förbättra sin optimering. Ofta är det dock rent nonsens, som generella ord som "kontakt" eller "mötesprotokoll". Och vad tycker du om förslaget som en av våra Enköpingsbaserade kunder fick: att optimera på sökordet "bilservice umeå"?

Har du frågor och funderingar kring förbättring av din hemsida? Kontakta oss

Matilda Enqvist

0171 - 510 50

Support

0171 - 510 50


Kunduppgifter
Jag godkänner att denna information får hanteras av Smode Webbyrå enligt deras integritetspolicy
 
Skicka
51